Hengelsport

Het water van de Meeren leent zich uitstekend voor het wit- en karpervissen, mede hierdoor is besloten om uitsluitend voor deze takken van hengelsport goede stekken aan te leggen. Om elkaar zo min mogelijk in de weg te lopen zijn er specifieke stekken gemaakt. Als er ruimte is, mag je gaan en staan waar je wilt. Onder het kopje stekken vindt u een kaartje waar precies is aangegeven waar, door wie gevist kan worden.

Witvissen

Het water heeft een mooi bestand aan voorn van groot formaat, exemplaren van 200 tot zelfs 300 gram zijn hierbij zeker niet uitgesloten. Ook de zonnebaars is goed vertegenwoordigd, er zijn al exemplaren gevangen groter dan uw handpalm. Jonge karper is in mooie aantallen aanwezig en heeft bewezen goede sport te geven voor witvissers. Kijk onder de button witvissen voor meer informatie.

Karpervissen

Het karper bestand is gerust uniek te noemen! Mooie spiegels met prachtige schubbenpatronen, sterke schubkarpers en een verdwaalde ghostkarper, het zwemt er allemaal. In de afgelopen jaren is de paai regelmatig doorgekomen, dat u zo nu en dan een karpertje van nog geen 2 kilo mag onthaken is dus ook niet ondenkbaar. Dit neemt niet weg dat het gemiddelde gewicht vandaag de dag rond de 10 kilo ligt en de toplaag van het bestand de 20 kilo is gepasseerd. Er zijn zelfs vissen over de 24 kilo gevangen. Ook noemenswaardig is het gegeven dat er tot nu toe geen brasem is gevangen door de karpervissers! U kunt dus flink experimenteren met allerlei aassoorten.

Het vissen op karper is enkel weggelegd voor ervaren karpervissers. Er wordt vanuit gegaan dat men kan omgaan met een rubber of polyester boot in combinatie met accu's, fishfinder en electromotor. 

Er is inmiddels een wachtlijst voor mensen die graag een KARPER vergunning willen. Deze lijst is dermate groot dat we geen nieuwe aanmeldingen meer aannemen. Zodra er weer ruimte op de wachtlijst is ontstaan zal dit via de website kenbaar worden gemaakt. Heeft u hierover vragen, neem dan contact op via het contact formulier op deze website.

 

De Meeren copyright ® 2023| Disclaimer