Witvissen

De Meeren heeft een mooi witvis bestand met erg grote voorns. Vooral in de zomermaanden zijn er grote scholen aan het oppervlak te zien. De laatste jaren is het visbestand in kaart gebracht en zijn er de nodige witvis uitzettingen gedaan. Om alles in goede banen te leiden is er een witviscommissie samengesteld bestaande uit de volgende personen: Geert Crooijmans, Bert van Wees en Peter de Klein. Deze heren zijn het aanspreekpunt voor onze witvissers en communiceren nauw met het bestuur van VC de Meeren.Een aantal jaar geleden zijn er voor het eerst vergunningen uitgegeven speciaal voor witvissers. Jeugdige vissers t/m 18 jaar kunnen alleen komen vissen onder begeleiding van een volwassen lid.
De kosten voor een jaarvergunning zijn €20,- hierbij komt nog een borg voor de sleutels van het terrein. Rond het water zijn diverse stekken speciaal voor de witvissers gereserveerd en vele zijn direct te bereiken met de auto.
Er kan worden gevist met een vaste of feeder hengel op voornamelijk voorn, baars en kleinere karpers. 

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u in aanmerking komen voor een vergunning? neem dan contact op via het contact formulier op deze website. 

De Meeren copyright ® 2023| Disclaimer